Osteopaatin vastaanottoajat
Varatessa aikaa osteopatiaan, on saattanut tulla vastaan erilaisia käytäntöjä. Moni osteopaatti käyttää yhtä vastaanottoaikaa, osalla taas on käytössä ensikäynti ja jatkokäynti. Minulle saa tällä hetkellä varattua ensikäyntejä (60min) sekä 45min ja 30min vastaanottoaikoja.
Erilaiset ajat sopivat eri tilanteisiin ja kiireen välttämiseksi onkin hyvä varata aikaa riittävästi käyntiin. Aina ei kuitenkaan ole tarpeen varata täyttä tuntia kalenterista. Mistä sitten tietää, mitä pitäisi varata?
60min ensikäynti - kun tulet minun vastaanotolle ensimmäistä kertaa.
Tätä suosittelen, vaikka olisit käynyt jo aiemmin osteopatiassa, mutta olet minulle uusi tuttavuus. Ensikäynnillä varataan aina enemmän aikaa alkukartoittamiseen ja -tutkimiseen. Vaikka olisit käynyt kollegalla, on tilanteesi kuitenkin minulle uusi ja todennäköisesti toimintatapani on erilainen kuin edellisen tekijän. Lisäksi, mikäli edellisestä käynnistä on vierähtänyt pidempi aika, voi olla hyvä aloittaa ensikäynnillä ja siihen varatulla ajalla.
Kiireen välttämiseksi ensikäynnin varaaminen on ensiarvoisen tärkeää, kun olet täysin uusi asiakas.
60min vastaanotto - kun aikaa tarvitaan normaalia enemmän.
60min jatkokäyntiaika ei ole yleisin, mutta suosittelen sitä tietyissä tilanteissa. Esimerkiksi silloin, kun siirtyminen tilanteesta toiseen vaatii aikaa; kovat kiputilat, apuvälineet liikkumiseen (kepit, pyörätuoli..), tilanteessa tarvitaan tulkkia tai muuta avustajaa, vastaanotto vauvan kanssa, jne. Hoitoaika ei näissä tilanteissa ole (yleensä) sen pidempi, mutta kiireen välttämiseksi on hyvä ottaa varman päälle. HUOM! 60min jatkokäyntiaikaa ei minulle saa itse varattua; sen tarve selviää “60min - ensikäynti” -vastaanotolla ja se varataan kalenterista erikseen paikan päällä :)
45min vastaanotto - se yleisin käytetty aika jatkoon.
Lähtökohtaisesti tämä on aika, joka varataan jatkokäyntiin. Etenkin silloin, kun aika liittyy käynnissä olevaan hoitosuunnitelmaan. Vastaanotolla ei yleensä tule kiire, ja tarvittavat tilanteeseen sopivat kartoitukset ovat yleensä lyhyempiä kuin ensimmäisellä käynnillä. Etenkin, jos hoitoontulosyy on saman vaivan jatkohoidot. Mikäli kalenteriin ei mahdu ensikäyntiä ja haluaa vastaanotolle tulla, tämä aika saadaan yleensä riittämään.
30min vastaanotto - nk. akuuttiaika.
Jatkokäynniksi sopiva, kun tiedetään, että hoito ei voi olla pitkäkestoinen. Erilaiset loukkaantumistilanteet voivat olla tällaisia. Eli hoito olisi hyväksi, mutta lyhytkestoisesti. Lyhyet akuuttiajat sopivat myös tilanteissa, joissa päänsärky tms yllättää. Ensikäyntinä en suosittele, vaikka vaiva olisi akuutti. Yleensä näissä tilanteissa on hyvin tärkeä kartoittaa, mitä on tapahtunut edeltävinä päivinä ja tehdä tarkempia testejä red flagien osalta. Vaikka hoito on usein lyhyt, koitetaan välttää kiirettä ja akuutissa tilanteessa aina mieluummin tutkii kuin hutkii. On hyvä, että tämä lyhyt aika varataan yhdessä tilanteeseen sen sopiessa.
Huomaathan, että riippumatta vastaanoton pituudesta. Itse hoidon kesto ei välttämättä siis pitene aikaa lisäämällä. On tärkeä ymmärtää, että osteopatiassa varataan hoitokertoja, ja hoidon pituus vaihtelee tilanteen tarpeen mukaan.