Hoito on yksi osa osteopaatin vastaanottoa

Osteopaattinen hoito sisältää muutakin kuin käsittelyä

Manuaalinen hoitaminen / käsittely on kuitenkin yleensä se syy, tai ainakin suuri osa sitä, miksi aika on varattu osteopatiaan. Asiakas odottaa saavansa käsittelyn oireiden helpottamiseksi ja usein vielä jotain erilaista ja uutta verrattuna tunnetumpaan hierontaan. Ja toki osteopaattina minun vastaanotolla hoito onkin aina osa kokonaisuutta.

Se, millainen hoito on, vaihtelee kokonaiskuvasta ja oireista. Lähestymistapoja ja hoitotekniikoita on olemassa hyvin paljon erilaisia. Niistä rakennetaan hoitohetken tilanteeseen sopiva kokonaisuus. Hoitoa voi tapahtua seisten, istuen, selinmaaten, kyljellään ja vatsamakuulla. Käsittelyn aikana saatan pyytää asiakasta nousemaan ja toistamaan alussa tehtyjä liiketestejä nähdäkseni saadaanko muutosta aikaiseksi tai pistääkö jokin vielä erityisesti silmään. Hoito on harvoin täysin identtinen samankaan asiakkaan kanssa, sillä kehomme reagoi jatkuvasti muutoksiin.

Niskan käsittely pehmytkudostekniikoilla

Erilaiset niskan pehmytkudostekniikat ovat kevyitä, pehmeitä ja lempeitä, mutta silti hyvinkin tehokkaita. Etenkin selinmakuulla tehtynä niskan käsittely koetaan erityisen miellyttävänä.

Osteopaattisen hoidon tekniikat

Tekniikat voivat olla esimerkiksi erilaisia pehmytkudos-, mobilisaatio- tai nivelmanipulaatiotekniikoita. Toisinaan voi olla tarve lähestyä lempeämmillä/pehmeämmillä tekniikoilla, tällaisia ovat mm. erilaiset kraniaaliset- , viskeraaliset- tai biodynaamiset hoitotekniikat. Hoidon aikana en käytä väliaineita kuten rasvoja tai öljyjä.

Nivelmanipulaatiotekniikka osteopaattisessa hoidossa

Toisinaan osteopaatti voi käyttää nivelmanipulaatiotekniikoita. Kuvassa valmistaudutaan rintarangan manipulaatioon. Tekniikka ei kuitenkaan ole yleensä se ensimmäinen ratkaisu, jolla lähestyn ongelmia eikä manipulaatioita välttämättä käytetä hoidon aikana ollenkaan.

Kenelle osteopaattinen hoito sopii?

Osteopaattinen käsittely on aina yksilöllinen ja hoito räätälöidään sinun kehollesi sopivaksi. Osteopatia sopiikin vauvasta vaariin. Niin urheilijalle kuin kuntoliikkujalle, niin toimistotyöntekijälle kuin fyysistä työtä tekevälle. Se on erittäin hyvä hoitomuoto raskaanaoleville. Osteopatiassa on ylipäätään hyvin vähän tilanteita, joissa se ei sovellu ollenkaan tehtäväksi. Ja aina saa kysyä, sopisiko omaan tilanteeseen! :)

Lempeä osteopatia sopii vauvoille ja kivuista kärsiville

Toisinaan osteopatia on hyvin herkkää, kevyttä ja lempeää. Siksi se sopii myös mm. vauvoille, kovissa kivuissa, stressissä tai muussa kevyttä kosketusta vaativissa tilanteissa.

Tyypillisimpiä syitä hakeutua osteopaatin vastaanotolle ovat mm:

  • selkäkivut

  • erilaiset nivelsäryt

  • migreeni ja muut päänsäryt

  • ylikuormitus/stressi

  • vatsaongelmat (etenkin vauvoilla)

  • toiminnalliset kiputilat

  • hermosäryt

  • leikkauksien jälkeen…

Hyvä osteopaatti kykeneekin muokkaamaan omaa toimintaansa asiakkaan tarpeita vastaavaksi vastaanotoksi. Huomaathan, että kaikki osteopaatit eivät välttämättä hoida vauvoja tai pikkulapsia.